здравейте колеги,отскоро имам нова алфичка 156 1.6 т.с 120 к.с но нещо го няма топлото на парното духа хладно по всяко време дори и при много загрял двигател(колата е с климатроник)мисля че термостата си отваря нормално,всички маркучи са топли и при малак и голям кръг,а темп.в града стига до 70-75 градуса,спусна ли я по наклон пада до почти 50 това нормално ли е?някой може ли да каже каде да тарся проблема с парното?благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с парното
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nikireno Покажи съобщениездравейте колеги,отскоро имам нова алфичка 156 1.6 т.с 120 к.с но нещо го няма топлото на парното духа хладно по всяко време дори и при много загрял двигател(колата е с климатроник)мисля че термостата си отваря нормално,всички маркучи са топли и при малак и голям кръг,а темп.в града стига до 70-75 градуса,спусна ли я по наклон пада до почти 50 това нормално ли е?някой може ли да каже каде да тарся проблема с парното?благодаря предварително
Това, мен ако питаш, не е нормално работещ термостат.
-
Колега. Термостата ти не струва. Или имаш въздух в системата. Пробвай с обезвъздушаване и ако пак не може да ти качи 90 градуса и ти пада до 50 сменяй термостата.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолега. Термостата ти не струва. Или имаш въздух в системата. Пробвай с обезвъздушаване и ако пак не може да ти качи 90 градуса и ти пада до 50 сменяй термостата.
С въздух в системата по скоро ще загрява. Заминал си е термостата най-вероятно...
Comment
-
Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщениеС въздух в системата по скоро ще загрява. Заминал си е термостата най-вероятно...Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от alfetko Покажи съобщениеНай-лесно може да го провериш със нов.
Симптомите ти отговарят на неработещ термостат.156 1.8 TS '98 144hp
Comment
-
благодаря много колеги,още утре сутрин ще го пробвам,колко върви един термостат нов,има ли го някой като номер по които да си го поръчам за алфа 156 1.6 т.с.120 к.с;искам само да добавя че колата загрява много бавно,дори и в задръстванията в сф,за да стигне до средната чертичка трябва да работи не една цигара,а една кутия времебавното загряване на какво се дължи?пак ли опираме до термостата?
Last edited by nikireno; d.m.y г., 14:08.
Comment
-
Принципно всичко е възможно, термостат, клапана който пуска вода в казанчето, пробито казанче (съответно изолирано, гледам колата си я купил скоро) и т.н., за това се сещам в момента. Най-добре отиди при някой добър майстор (има такива теми из форума), който да констатира поне проблема, пък вече с отстраняването можеш и сам да се заемеш.
А бавното загряване за което питаш, 99% е от термостата, но дори и без термостат пак трябва да имаш парно дори и слабо, така че проблема едва ли е само един.Last edited by mirchozo; d.m.y г., 14:20.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
Comment